Deel deze pagina

Sterna

Samen met onze zustervereniging NLGO op Goeree-Overflakkee geeft Natuur- en Vogelwacht Schouwen-Duiveland het tijdschrift Sterna uit. Het is het paradepaardje van deze verenigingen. Het blad verschijnt drie keer per jaar en  bovendien is er af en toe een themanummer over een speciaal onderwerp.

De Sterna bevat bijdragen over het landschap van vroeger en nu, over het wel en wee van de deltawateren Haringvliet-Hollands Diep, Krammer/Volkerak, Grevelingen en Oosterschelde, over de ontwikkelingen van de plantengroei en de vogelstand, inventarisaties van slakken, vlinders, libellen, amfibieën en zoogdieren in bepaalde gebieden zoals de duinen,  over natuurontwikkeling, en uiteraard zijn er berichten van de besturen over bedreigende ontwikkelingen.


In de afgelopen jaren is de Sterna uitgegroeid tot een representatief blad over de ontwikkelingen op het gebied van natuur en landschap in de noordelijke delta. De Sterna beleeft in 2022 de zevenenzestigste jaargang en heeft zich in de loop van de tijd ontwikkeld tot een fraai uitgevoerd periodiek. Alleen al het ontvangen van de prachtig vormgegeven Sterna met altijd interessante inhoud voor de natuurliefhebber is reden om lid te worden van NVSD!

De redactieleden zijn John Beijersbergen, Ellengard Jense en Vos Broekema voor Schouwen-Duiveland en Jan Baks en Dirk van Straalen voor Goeree-Overflakkee. Vormgever is Vos Broekema.

U kunt alle Sterna’s, die verder dan twee jaar geleden verschenen zijn, terugvinden op de tijdschriftenbank zeeland

Kijk ook eens bij onze zustervereniging op Goeree-Overflakkee NLGO

Kopij

Deadlines voor aanleveren kopij in 2023 zijn:

1 maart 

1 augustus

1 november

Kopij kan worden gestuurd naar het redactieadres:

John Beijersbergen

Boogerdweg 12

4321 SN Kerkwerve

E-mail: sterna@nvsd.nl