Deel deze pagina

Onderwaternatuur

De onderwaternatuur is bekend terrein voor duikers, vissers en snorkelaars maar voor velen is het terra incognita.

De dijkglooiingen van de Oosterschelde en de Grevelingen herbergen een rijke flora en fauna en ook de Voordelta is een fantastisch gebied met een enorme dynamiek.

 

Deze natuur is echter niet onbedreigd: de vervuiling wordt mede door Natuur- en Vogelwacht Schouwen-Duiveland aangepakt, zie ons project De Strandkorrel. Het is echter niet alleen het plastic dat ons zorgen baart, we hebben ook te maken met – onder meer – zeespiegelstijging en de maatregelen die dat oproept, zandhonger van de Oosterschelde, zuurstofloosheid in de Grevelingen.

 

Meer dan de helft van het grondgebied van Schouwen-Duiveland bestaat uit deze onderwater gebieden en het is dan ook niet meer dan logisch dat deze natuur meer aandacht verdient van NVSD. Onder het motto Onbekend maakt onbemind willen we gaan verkennen in hoeverre we samen met geïnteresseerde leden en niet-leden de bedreigingen kunnen keren en de natuurwaarden kunnen versterken. Dit is een nieuw initiatief dat nog in ontwikkeling is. Als u zich aangesproken voelt en/of ideeën heeft, neem dan vooral contact met ons op!

Contactpersoon: Vacature