Deel deze pagina

Dit doen wij​

Wat is er leuker dan de natuur in te trekken samen met anderen die dezelfde interesse of passie hebben? Dat doen de leden die zich hebben aangesloten bij een van de werk- of projectgroepen van Natuur- en Vogelwacht Schouwen-Duiveland.

Bovendien doen zij dan nuttig werk, bijvoorbeeld bijdragen aan inventarisaties van planten of vogels, of het samen de handen uit de mouwen steken bij het beheer van een wilgenlaantje. Het kan heel praktisch van aard zijn maar er zijn ook werkzaamheden op het gebied van communicatie, beleidsbeïnvloeding of bestuur. Zo is er voor iedereen wel wat te doen. Samenwerken met gelijkgestemden is altijd gezellig en leerzaam bovendien!

Werk- en Projectgroepen

Plantenwerkgroep

De leden van de Plantenwerkgroep gaan elk jaar van april tot september met zo’n 15 personen wekelijks op pad over heel Schouwen-Duiveland op zoek naar wilde planten.

 

 

Bomenwerkgroep

De bomenwerkgroep maakt sinds januari 2020 deel uit van de Natuur- en Vogelwacht Schouwen-Duiveland. We hebben meerdere doelstellingen.

 

 

Vogelwerkgroep

De Vogelwerkgroep, opgericht in 1980, is een groep van enthousiaste vogelliefhebbers. Sommigen zijn echte specialisten, maar dat hoeft niet: om deel uit te maken van de VWG is een kleine kennis van inheemse soorten al voldoende en om een serieuze bijdrage te kunnen leveren is een paar keer meelopen vaak al voldoende.

Actief Terreinbeheer

Sinds 1979 onderhoudt de werkgroep Actief Terrein Beheer van de Natuur- en Vogelwacht Schouwen-Duiveland diverse groene objecten op Schouwen-Duiveland.

 

 

PR-Werkgroep

De communicatie van de vereniging wordt gedaan door de vrijwilligers van de PR-Werkgroep. Zij treden af en toe naar buiten met een aankondiging van een evenement of een persbericht, of zij organiseren een stukje in de krant.

Strandkorrel

Zo op het eerste gezicht ziet het water in de Oosterschelde er perfect uit. Het is prachtig van kleur, kleur die verandert zodra de zon erop schijnt. Heerlijk zwemwater, kortom geweldig.

 

 

Onderwaternatuur

De onderwaternatuur is bekend terrein voor duikers, vissers en snorkelaars maar voor velen is het terra incognita.

Planologie

Uitgaande van onze doelstelling om de natuur en het landschap van Schouwen-Duiveland zo goed mogelijk te behouden, volgt de werkgroep Planologie nauwkeurig mogelijke bouwprojecten en ontwikkelingen van vakantieparken in het buitengebied.